Aikani olen yrittänyt. Yrittänyt tehdä työni hyvin, hoitaa ns. hommat kotiin, hoitaa työni esimerkillisesti. Mutta rajansa kaikella, rajansa myös sillä että etsii syytä itsestäni. Syy on jossain muualla, esimiehessä ?

Jep, tiedän että olemme ns. eri aaltopituudella ja onhan meillä eri elämänkokemukset. Mutta jokseenkin hänen käyttäytymisensä on mielestäni sairasta ja netin ihmeellisestä maailmasta löysin narsistientuki.info  sivut ja kirjoituksia, jotka ovat kuin suoraan työpaikaltani.

Esimerkki: 
Työntekijoille ei ole suoraan inhottava, mutta, kun työntekijä on ollut töissä muutamia kuukausia, se alkaa etsiä siitä vihreitä. Nyt koen ,että on minun vuoroni, en osaa enää yhtäkkiä mitään, jos teen jotain , kohta se on kyttäilemässä, missä tein virheen. Esim. jopa tiskatava on tiettylla tavalla, siis hänen tavalla.

Niinpä. oli virhe kuinka mitätön ja pieni niin siitä huomautetaan, ja syyllistetään. Annetaan tuta tulta että firmalle tämä virhe maksaa niin ja niin paljon, huoh.... Ja varmasti kaikki virheet jotka teen nostetaan tapetille. Siitä seuraa sairas ilmapiiri, pelon ilmapiiri. Sitä alkaa pelkäämään että osaako tehdä enään mitään oikein, että jos nyt tulee virhe, niin siitä taas huomautetaan. Sitten sitä vasta tuleekin tehtyä typeriä virheitä. Keskitytään pelkkiin virheisiin, minun tekemiini.

Toinen lainaus:  Yleistä on "hovin" kerääminen, eli porukalla hiillostetaan sitten yhtä, joka on ilman tukea. Asiat käännetään pitkäaikaisella "myyräntyöllä" niin, että uhri on syyllinen, jo ennen, kuin uhri edes tajuaa olevansa uhri. Mutta mikäli kiusaaja/luonnehäiriöinen itse joutuukin toimenpiteiden kohteeksi, voi hän alkaa esittää marttyyriä, eli taas käännetään asiat itselleen parhaiten sopiviksi.

Varsinkin kun puolustat itseäsi. Meillä esimies ei käske, neuvo, opasta. Hän heittäytyy marttyyriksi, kun en ole osannut tehdä asioita oikein. Kun kaikki täytyy tehdä itse....  huoh..
 
Huokaillaan ja mulkoillaan kun kikattelen asiakkaitten kanssa, paheksunta suorastaan huokuu läpi, jokaisessa ilmeessä ja jokaisessa eleessä, kuin konsanaan kauhuelokuvissa. Vaikkakin hän yrittää sitä peitellä. Työpöytäni pengotaan säännöllisesti. Pöydältäni häviää mystisesti papereita, puhelinnumeroita, tilauksia ja asiakkaitten yhteystietoja. Ja taas tein virheen kun olen hukannut papereita ;-)

Pyöritellään silmiä kun en tiedä jotain teknistä faktaa / koodia tai teen kirjotusvirheitä.

Työterveyslaitoksen sivuilta lainattua: 

Henkinen väkivalta voi ilmetä hyvin monin tavoin, kuten:

sanaton viestintä: kielteiset eleet, ilmeet, äänensävyt, katseet, olankohautukset sosiaalinen eristäminen: ei puhuta, ei kuunnella, kohdellaan kuin ilmaa, kielletään muita puhumasta, tervehdyksiin ei vastata, siirretään työskentelemään muista erillään, ei anneta ilmaista mielipiteitä, keskeytetään jatkuvasti maineen tai aseman loukkaaminen: levitetään vääriä tietoja, puhutaan pahaa selän takana, juorutaan, mustamaalataan, kritisoidaan, haukutaan, nöyryytetään, pilkataan, kiusatun uskonnollinen tai poliittinen vakaumus tehdään naurunalaiseksi, mitätöidään työnteon vaikeuttaminen tai loukkaaminen: jätetään tiedonvälityksen ulkopuolelle, annetaan tarkoituksettomia tehtäviä, annetaan vähän tai ei lainkaan työtehtäviä, annetaan osaamiseen nähden ala-arvoisia tehtäviäJoten, tarviiko ihmetellä että en ole jaksanut tehdä muuta kuin nukkua, levätä työpäivän jälkeen. Jokapäiväisen leivän saaminen tuntuu nyt lähinnä kun olisi joutunut työleirille, esimies on jumala ja hänen jokaista oikkuaan on noudatettava, tylliin: olen maan matonen, anteeksi olemassaoloni. Kenties saan tulla huommenna töihin.

Pienellä paikkakunnalla kun työpaikkoja ei pompsahtele kuin sieniä sateella. Joten nyt yritän olla töissä menttaliteetillä päivä kerrallaan / tunti kerrallaan. Tämä työsopimus loppuun.

Kumpa minulla olisi viisautta suhtautua asiaan oikein, ottamatta itseensä ja nielemättä kaikkea paskaa, joka minulle ystävällisesti suolletaan ;-) Voisiko ajatella että esimieheni on ikiliikkuva paskakone, joka ei sammu, ei tyrehdy eikä lopu. Aina voi olla varma paskan tulemisesta, ainut asia, josta ei voi olla varma on minkä verran paskaa tulee, milloin se tulee ja kuinka vahvaa se on.